IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Het stadsplein

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
Aloë

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 32
Registratiedatum : 11-06-12

BerichtOnderwerp: Het stadsplein   di maa 12, 2013 7:51 am

Het stadplein is het midden van Amon. Hier zit het gemeentehuis en de betere zaken van de stad. Niets is hier goedkoop. Beter gezegd, alles is hier duur. Op het stadsplein is het altijd druk. Rijke mensen die aan het winkelen zijn, zwervers die aan het bedelen zijn en kinderen die aan het spelen zijn. Er is altijd wel wat te doen!


Dit is een drukke plek waar mensen regelmatig komen voor speciale gelegenheden.
Er is dus geen max aantal.


~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://shutterisland.actieforum.com
Aiden

avatar

Aantal berichten : 615
Ervaring : 620
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   di maa 12, 2013 8:28 am

Aiden liep langzaam over het drukke stadsplein. Hij moest mensen ontwijken aangezien deze in alle drukte alle kanten uitliepen. In het midden stonden een paar kleine bankjes, waar je kon gaan zitten van het drukke shoppen of waar je in alle rust kon kijken naar de drukte die hier constant heerste. Hij liep naar één van de lege bankjes en nam plaats. Zijn blik gleed over de verschillende dure winkels en het gemeentehuis. Hij had nooit geld gehad om iets te kopen in één van deze winkels, maar het was altijd leuk om hier even te komen zitten. Hier en daar renden wat kinderen rond of passeerden ze hem in van die fietskarretjes die je kon huren. Hij haalde zijn muziek uit zijn rugzak en stak één oortje in om op de achtergrond wat muziek te horen. Hij wist dat het raar was om hier zo in het midden van het plein niks te zitten doen, maar dat deed hij vaker. Hij kwam vaak iemand tegen die hij kende die hier rondliep en dan kon hij eens praten met mensen die hij al een tijd niet gezien had.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aloë

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 32
Registratiedatum : 11-06-12

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   di maa 12, 2013 8:33 am

Op een bankje op het stadsplein genoot Aloë van het mooie weer. Het was beter weer dan het in tijden was geweest. In zijn rechterhand hield hij een klein boekje vast. Zijn ogen gleden over de pagina's, alsof hij haast had met lezen. Achter zijn oor zat een potloot. Hij knabbelde op wat nootjes die hij net gekocht had. Vliespinda's om precies te zijn, zijn favoriet. Hij wist dat het een speciale dag was. Het was namelijk de dag dat de slachtoffers de deur uit mochten. Vergeleken met normaal waren de straten een stuk rustiger. Angstig was het bijna. Ook hier, o het stadsplein was het rustig. Té rustig. Aloë was echter niet bang. Hij wist niet hoe hij bang moest zijn voor iets wat hij niet kende. Dus dat was de reden dat hij zonder angst zat te wachten. Hij wou de slachtoffers zien. Al was het niet alsof hij ze als een attractie in de dierentuin wou bekijken.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://shutterisland.actieforum.com
Aiden

avatar

Aantal berichten : 615
Ervaring : 620
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   di maa 12, 2013 9:28 am

Het was Aiden opgevallen dat naarmate de dag vorderde, de mensen steeds gehaaster werden om hun spullen te kopen. De kinderen reden niet meer rond in van die karretjes en het werd voor het eerst rustiger. Hij had geen idee waarom het zo vroeg op de namiddag al zo rustig was. Hij hield zijn hoofd schuin om de voorpagina te lezen van de vrouw die naast hem de krant zat te lezen. Natuurlijk, vandaag kwamen de slachtoffers naar buiten. Hij had er helemaal niet aan gedacht dat het vandaag zou zijn. Hij vroeg zich af of het beter zou zijn dat hij naar huis zou gaan, om zichzelf te beschermen tegen deze mensen, maar die gedachte verwierp hij snel. De nieuwsgierigheid was natuurlijk groter. Hij wilde zien wie het allemaal waren, want de foto's van de kleine kinderen had hij maar al te vaak in de krant of ergens anders gezien. Iets verder zat Aloë, een jongen die hij kende van hem af en toe te zien, maar ze hadden nooit echt een gesprek gehad. Aloë behoorde tot de groep mensen die net iets hoger stonden dan hem.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 9:37 am

Te veel indrukken vulden zijn hoofd, zoveel dat het bijna pijn deed. Luke greep met zijn handen naar zijn hoofd, terwijl hij zachtjes fluisterde dat het moest stoppen. Na even zo te hebben gestaan, ebde de pijn langzaam weg, waarna hij zijn hoofd weer langzaam optilde en voorzichtig alles in zich op probeerde te nemen. Het licht verwonderde hem, want hoewel hij het vanuit het huis wel een beetje had bewonderd, was het nu feller en dichterbij. Even krulden zijn mondhoeken omhoog tot iets wat bijna een glimlach te noemen was, tot hij de blikken van de stadsbewoners zag. Onverhuld staarden ze hem aan en bijna verlegen sloeg hij zijn ogen neer om vervolgens zijn hoofd een beetje ten gronde te buigen. Zijn benen bewogen bijna automatisch en zonder dat hij het echt door had, was hij een willekeurige kant opgelopen, proberend de starende blikken achter zich te laten.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aloë

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 32
Registratiedatum : 11-06-12

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 9:49 am

loë zag hoe een jongen verward en gedesoriënteerd het plein kwam opgelopen. Het was een bekend gezicht. Het duurde even voordat Aloë de naam van de jongen kon herinneren. Wat was het nou? Luce? Luke? Ruke? Aangezien Luke de enige logische naam uit het rijtje was gokte hij daar op. Al zei dat natuurlijk weinig. Zijn ouders hadden hem tenslotte Aloë genoemd. Terwijl hij het boek dichtklapte en wegstopte, stond hij op en liep hij richting de jongen. "Nootjes zijn lekker, je zou ze eens moeten proeven" zei Aloë, het zakje met nootjes liet hij zien aan de jongen. Als een soort uitnodiging dat hij ze mocht proeven. Aloë kon zich niet voorstellen om 15 jaar van zijn leven te missen. Om eigenlijk je hele leven te missen.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://shutterisland.actieforum.com
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 10:08 am

Luke had niet gehoord dat iemand bij hem was gaan lopen, maar toen diegene begon te praten, bleef hij gealarmeerd stil staan. Verontrust keek hij van de jongen die hem aan had gesproken naar het zakje met nootjes, zoals diezelfde jongen het noemde. Zijn blik ging nog een paar keer op en neer, tot hij zich realiseerde dat er waarschijnlijk van hem verwacht werd dat hij zou reageren. Luke's blik ging weer naar het zakje en langzaam stak hij zijn hand uit om er een nootje uit te halen waarna hij ernaar keek. "Ehm.. dankje?" Zei hij langzaam, niet helemaal wetend wat hij nu moest doen en verward ging hij even met zijn hand naar zijn nek. Waarschijnlijk moest hij het nu opeten, bedacht hij zich opeens waarna hij zijn hand met het nootje naar zijn mond bracht en er zachtjes op sabbelde. Hm, aan deze smaak zou hij wel kunnen wennen.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aloë

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 32
Registratiedatum : 11-06-12

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 10:23 am

Het gedrag van de jongen veroorzaakte slechts een glimlach op Aloë's gezicht. "Het zijn vliespinda's, dat is een nootjessoort." Het was Aloë niet duidelijk hoeveel de jongen precies wist. Had hij al meerdere soorten eten gegeten? Of kregen ze slechts simpel voedsel in het huis? Het waren allemaal vragen die in zijn hoofd zaten. Niet dat Aloë ze ook echt ging vragen. Hij kon begrijpen dat het allemaal erg verwarrend en veel was om op te nemen. "Ik ben Aloë" zei hij vervolgens terwijl hij zijn hand uitstak. "Die hoor je te schudden, dat is een beleefdheidsvorm" mompelde hij er achter aan. Aloë bedoelde het niet als een belediging, al kon de jongen dat natuurlijk wel zo opvatten. Aloë was namelijk op eerste gezicht misschien niet de aardigste jongen, of tenminste. Zo zag hij er niet uit. Mensen die verder keken dan Aloë's uiterlijk kwamen er snel achter dat hij het meestal goed bedoelde, bijna altijd eigenlijk.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://shutterisland.actieforum.com
Lianna Agron

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 50
Registratiedatum : 09-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 10:36 am

Lianna had haar spullen opgeruimd in het leegstaande pand omdat het er niet op leek dat er nog meer slachtoffers snel naar buiten zouden komen. De grotere dingen stak ze in haar rugzak die ze met één riempje over haar schouder hing. Haar fototoestel hing ze rond haar nek en met één hand erop om het zoveel mogelijk te beschermen terwijl ze tussen de brokken naar beneden kroop. Op het plein gekomen zag ze Aloë staan, een jongen waar ze af en toe wel eens mee omging. Hij stond te praten met één van de slachtoffers en het maakte haar vrolijk dat hij niet zoals alle andere mensen gewoon naar ze staarde, maar eigenlijk had ze niet anders verwacht. Vele leeftijdsgenoten zagen hem als een stoere afgezonderde en af en toe botte jongen, maar toen zij hem eens had gevraagd model te staan voor haar had ze hem beter leren kennen en gemerkt dat dat niet zo was. Ze liep naar hen toe en met een glimlach zei ze "Hey!"

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 10:56 am

Aarzelend knikte Luke maar ten teken dat hij het begreep. Dat dat niet waar was, liet hij maar achterwegen. Hij had besloten dat hij het beste zo normaal mogelijk over kon komen en dus observeerde hij de handelingen van de jongen nauwkeurig. Toen de jongen een naam noemde en een hand uitstak concludeerde Luke dat de jongen zo heette en dankbaar nam hij, na de uitleg van de jongen, diens hand vast. "Ik ben Luke. Tenminste, dat zeggen ze." Zei hij langzaam terwijl hij met zijn hoofd naar het huis knikte waar hij net vandaan was gekomen. "Bedankt, dat je het me uitlegt. Het is zo.. verwarrend." Vervolgde hij terwijl hij zich er een beetje voor schaamde dat hij nog naar woorden moest zoeken. De afgelopen weken had hij veel geoefend op gebruik van woorden. Want zijn vocabulaire als 3 jarig kind was niet erg uitgebreid geweest. Een andere stem deed hem opschrikken en hij deed een stap achteruit terwijl hij zijn hoofd naar de grond boog. Moest hij weg gaan? Hij begreep het niet.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aloë

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 32
Registratiedatum : 11-06-12

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 11:05 am

Met een glimlach liet Aloë Luke's hand los. Hij was opgelucht dat de jongen het niet als betweterig of als een belediging opving. "Geen dank, geen dank. Het is zeer begrijpelijk dat het allemaal nogal verwarrend is." Opnieuw stopte Aloë weer wat vliespinda's in zijn mond, waarnaar hij Luke weer wat aanbood. Bij het horen van een bekende stem draaide Aloë zich half om. Het was het meisje met de camera, oftewel Lianna. "Hello" mompelde hij met een half volle mond van de nootjes. Terwijl hij de nootjes doorslikte bood hij ook Lianna wat aan. Hij draaide zich weer naar Luke en zag de verwarring op zijn gezicht. "Luke, dit is Lianna, een vriendin van me" Geruststellend probeerde hij naar Luke te glimlachen. Niet wetend of hem dit enigszins zou helpen. Ook voor Aloë was het verwarrend. Hij had geen flauw idee hoe hij met Luke moest omgaan. Hij deed daarom maar het gene wat hem het beste leek.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://shutterisland.actieforum.com
Lianna Agron

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 50
Registratiedatum : 09-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 11:15 am

Lianna nam wat van de nootjes die Aloë haar aanbood, ze moest echt eens vragen waar hij ze kocht of misschien beter niet voor haar lijn... De jongen die Luke heette, keek verlegen naar de grond en zette een stap achteruit. "Heyhey, je hoeft niet weg te gaan hoor." zei Lianna en ze legde even geruststellend haar hand op zijn arm. Aloë stelde haar voor waardoor zij dat al niet meer moest doen. "Ik neem aan dat jij Luke bent." vervolgde ze om hem weer in het gesprek te betrekken. Uiteraard wist ze dat al zeker, net zoals ze tijdens het fotograferen gezien had dat hij vuur kon manipuleren, maar ze wou hem geen schrik aanjagen en hem de kans geven die dingen zelf te zeggen tegen wie hij wou, wanneer hij dat wou. Ze keek Aloë even weer aan en over zijn schouder zag ze mensen naar hen kijken. Waarschijnlijk vonden ze het raar dat zij drie hier stonden te praten alsof ze elkaar al langer kenden, maar beseften ze niet dat zij eigenlijk vreemder waren door hen zo aan te staren.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 10:26 pm

Het frustreerde Luke dat hij niet op een gepaste manier scheen te reageren en hij merkte dat hij het liefste weer terug naar binnen zou gaan, weg van de twee personen die hem zo vriendelijk behandelden, maar hem zo verwarden. "Hallo, ja, ik ben Luke." Zei hij zachtjes, niet goed wetend of het raar was dat zij al iets over hem wist, terwijl hij haar niet kende. Aloë vertelde dat het meisje Lianna heette waardoor Luke haar even aankeek, om vervolgens zijn hoofd weer te buigen. Ongemakkelijk stopte hij zijn handen in zijn zakken en hoopte dat een van de twee hem een beetje op zijn gemak kon stellen.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Christina

avatar

Aantal berichten : 20
Ervaring : 12
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   wo maa 13, 2013 10:53 pm

Langzaam liep Christina, maar richting het plein op. Ze voelde dat ze bekeken werdt en dit voelde voor haar niet goed aan. Dit was zeker geen fijn gevoel. Ze kon als ze wou weer terug naar, terug naar haar veilige haven. Maar ze was nu hier, ze kon beter proberen misschien een beetje van het leven genieten als het kon. Heel langzaam liep ze verder en zag in de verte drie mensen, twee jongens en een meisje. Ze bleef op een veilige afstand van hen, ze wist niet zeker of die mensen wel aardig waren of niet. Alleen toen ze beter keek, herkende ze één van de jongen, Luke. Ze wist niet zeker of ze nou op dat groepje moest afstappen of staan blijven waar ze was. Ze nam haar beslissing en bleef beter op een veilige afstand. Ze hield zich schuil bij een kraampje.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lianna Agron

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 50
Registratiedatum : 09-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   do maa 14, 2013 6:38 am

Lianna merkte dat de geruststellingen van haar en Aloë niet echt het gewenste effect hadden. Luke was nog steeds teruggetrokken en dat vond ze jammer. Het was natuurlijk wel logisch, maar ze wou hem op één of andere manier duidelijk maken dat het niet hoefde. "Moeten jullie op een bepaald uur terug in het huis zijn?" vroeg ze omdat ze niet echt wist wat de bewakers hen gezegd hadden en in hoeverre ze nu vrij waren, misschien kregen ze wel gastgezinnen... Ze zocht iets dat ze met zijn drieën konden doen zodat Luke aan hun gezelschap kon wennen, maar niemand veel hoefde te praten zodat hij zich niet buitengesloten zou voelen. Dat was de manier waarop ook zij het liefst andere mensen leerde kennen en hoewel ze dat aantal beperkte, wilde ze voor de slachtoffers wel een uitzondering maken. "Hou je van kunst? Misschien kunnen we met naar het museum gaan?" Uiteindelijk had het museum haar wel een goed idee geleken omdat het haar favoriete plaats was en ze van Aloë wist dat hij daar ook wel graag was. Nu hoopte ze alleen dat Luke er ook wat in zag.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aloë

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 32
Registratiedatum : 11-06-12

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   do maa 14, 2013 9:07 am

Met een lichte vermakelijke glimlach keek Aloë naar Lianne. Hij vond het lief hoe ze zo haar best deed. Niet dat een museum in zijn ogen een goede keuze was, maar toch. Aloë gokte namelijk dat Luke amper iets van de dagelijkse dingen afwist, laat staan iets van kunst. "Zulle we anders naar de markt gaan? Dan kan Luke zien hoe mensen hun spullen kopen?" Aloë stelde dit voor omdat het hem praktisch leek. Luke was niet zoals Aloë of Lianne. Luke had 15 jaar van zijn leven gemist. Hij wist waarschijnlijk niet eens hoe hij moest leven. Hoe hij de dag moest doorkomen. Wat mensen van elkaar verwachten. Hoe Amon er uit zag. "Wat wil jij eigenlijk doen Luke?" Met een idioot gevoel keek hij naar Luke. Het was toch stom dat hij en Lianne dingen probeerde te bedenken als Luke zelf ook iets kon bedenken. Tenslotte wist Luke het beste wat hij wou doen. Al knabbelend op wat nootjes keek Aloë rond terwijl hij wachtte op een antwoord. Even verderop stond een ander meisje. Haar naam wist Aloë helaas niet. Al wist hij zeker dat het ook een slachtoffer was. Hij schonk haar een glimlach in de hoop haar niet af te schrikken.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://shutterisland.actieforum.com
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   do maa 14, 2013 9:58 am

Vertwijfeld haalde Luke zijn schouders op, het maakte hem allemaal niet zoveel uit. "Bedankt dat jullie zo aardig zijn," zei hij zachtjes en keek even langzaam rond terwijl hij een keuze probeerde te maken. Het museum. Wat moest hij daarvan verwachten? Hij had niet echt een idee wat het museum was, hoewel hij had gehoord van een van de bewakers dat het een mooie tentoonstelling was. En dan Aloë's aanbod om de markt te bezoeken, iets wat hem iets meer aansprak omdat hij een glimp had opgevangen van Christina, een van de andere slachtoffers en iemand waar hij zich redelijk vertrouwd bij voelde. "Zullen we even naar dat meisje daar toe gaan?" Stelde hij uiteindelijk zelf voor. "Dan kunnen we daarna even met haar naar de markt of naar het eh.. museum?" Mompelde hij zachtjes terwijl hij in de richting van Christina begon te lopen. Hij hoopte dat zij hem een beetje kon helpen, want hij voelde zich echt een.. Een sukkel.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Christina

avatar

Aantal berichten : 20
Ervaring : 12
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   do maa 14, 2013 10:03 am

Christina bleef staren naar Luke en de andere twee mensen die bij hem waren, een jongen schonk haar een glimlach toe en heel langzaam en voorzichtig schonk ze deze jongen een hele zwakke glimlach terug. Wat moest ze hier nu van denken? Was dit een uitnodiging dat ze naar hun kon gaan? Of was totaal iets anders. Ze wist eigenlijk niet wat ze moest doen. Moest ze daar blijven en op een veilige afstand houden of naar ze toe gaan. Christina was hierover nu een beetje aan het peinsen. Ze dacht heel diep na, naar de drietal toegaan of toch omkeren en weglopen? Christina zat even in een kleine tweestrijd met zichzelf. Het liefst wou ze nu omkeren en weglopen, maar iets hield haar ook een beetje tegen. Ze was ook nieuwsgierig naar de jongen en ook naar het meisje. Toch vond ze dat meisje met de camera om der nek best eng eigenlijk, geen idee waarom? Maar ze voelde zich niet echt prettig bij haar in de buurt. Even slikte Christina, maar toen zag ze hoe Luke op der af liep en dat gaf haar toch geruststelling, want ze kon Luke wel redelijk vertrouwen. "He Luke!" zei ze tegen hem. Ze keek naar het meisje en de jongen en voelde zich niet zo op der gemak bij het meisje eigenlijk. En nu? Wat moest ze nou gaan zeggen?

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lianna Agron

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 50
Registratiedatum : 09-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   do maa 14, 2013 11:22 pm

Lianna had wel enigszins verwacht dat Aloë het niet eens zou zijn met haar voorstel. Hij wilde Luke zoveel mogelijk helpen inburgeren waar zij had gedacht dat hij het misschien niet zo leuk vond de hele dag te moeten geholpen worden met dingen die voor de stedelingen doodnormaal en simpel waren, vandaar had ze het museum voorgesteld. Het beste was inderdaad nog gewoon te vragen wat hij wou doen en toen hij over het meisje achter hen begon, keek Lianna snel achterom. Ze lachtte eventjes naar het meisje dat ze niet meer had zien buitenkomen uit het huis van de slachtoffers. Uit Luke's reactie kon ze afleiden dat hij niet echt wist wat een museum was, maar dat zouden ze dan een andere keer moeten uitleggen. Met zijn drieën liepen ze naar Christina toe. Lianna deed haar best zich opgewekt voor te stellen, hoewel de intrigerende blik en de houding waar iets van achterdocht of teruggetrokkenheid in leek te zitten haar een beetje ongemakkelijk deden voelen.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   vr maa 15, 2013 5:49 am

"Hallo Christina," reageerde Luke netjes terwijl hij vertwijfeld naar het drietal keek. Even kneep hij zijn ogen tot spleetjes terwijl hij zich probeerde te herinneren hoe Aloë Lianna aan hem had voorgesteld. Een opgeluchte blik schoot over zijn gezicht toen hij het weer wist. "Christina, dit zijn Aloë en Lianna," sprak hij met een tevreden lach, "Aloë en Lianna, dit is Christina. Ze is eh, hetzelfde als ik." En toen wist hij niks meer te zeggen, waardoor de lach verdween en hij zijn hoofd weer en beetje boog. Het was verschrikkelijk, vond hij, om niet te weten hoe je je moest gedragen. Het liefst rende hij weg, maar goed, dat was natuurlijk niet zo netjes. En Luke wilde graag netjes zijn.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Christina

avatar

Aantal berichten : 20
Ervaring : 12
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   vr maa 15, 2013 10:51 am

Tot haar schrik was ze erachter gekomen dat ze met haar mond 'hallo'Luke' had gezegd. Ze kon wel een klap naar der eigen hoofd smijten. Aangenaam sprak ze via der gedachten naar Aloë en Lianana, ze voelde meer op der gemak als zevia gedachten communiceerde met anderen dan dat als ze met der mond praat. Christina zag algauw Luke's houding en keek hem aan. Alles goed Luke? sprak ze tegen hem via der gedachten. Ze bleef voorzichtig en keek goed uit wat ze precies zei tegen de anderen. Ze schonk Luke een warme glimlach toe.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aloë

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 32
Registratiedatum : 11-06-12

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   vr maa 15, 2013 11:05 am

Aloë volgde Lianne en Luke en hield zich een beetje afwezig buiten het gesprek. Dat veranderde echter toen Aloë Christina's stem in zijn hoofd hoorde. Op dat moment kon hij niks anders doen dan haar aan staren. Elke spier in zijn lichaam stond vast. Alsof hij geen kant op kon. Het duurde even voordat zijn lichaam weer naar hem luisterde. Waarnaar hij ook meteen zijn gezicht van haar afwendde. "Ik zou het prettig vinden als je in de toekomst uit mijn hoofd blijft" zei hij bot, niet precies wetende of zij ook echt zijn gedachtes kon horen. De nootjes - die hij nog steeds in zijn hand had - gaf hij aan Luke. Denken deed hij niet meer, aangezien hij bang was dat er iemand mee luisterde. "Ik herinner me dat ik nog iets moet doen. Het was prettig je te leren kennen Luke." Met een poging tot glimlachen gaf Aloë Luke een laats blik voordat hij vertrok.


- Gone -

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://shutterisland.actieforum.com
Lianna Agron

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 50
Registratiedatum : 09-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   zo maa 17, 2013 3:08 am

Lianna schrok toen ze een stem hoorde in haar hoofd waarvan ze aannam dat die dan van Christina moest zijn. Even kon ze niets anders bedenken dan "Hoe kan dit?!" Maar het verklaarde natuurlijk wel waarom ze nooit eerder had gezien wat Christina's gave was. Aloë zei nogal bot aan Christina om uit zijn hoofd te blijven en totaal onverwacht liep hij daarna gewoon weg. Ze was te verdwaasd om hem nog een afscheid na te roepen, dus keek ze hem gewoon even na. Toen stond ze daar nog met de twee slachtoffers en voor het eerst dacht ze dat ze natuurlijk ook slechte dingen konden doen met hun gaven. Lianna schudde lichtjes haar hoofd. Het waren ook gewoon kinderen, het was toch niet omdat ze speciale gaven hadden dat ze er slecht door werden... "Dus jij kan communiceren via gedachten..." zei ze om de stilte te doorbreken.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Christina

avatar

Aantal berichten : 20
Ervaring : 12
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   zo maa 17, 2013 6:56 am

Christina keek gewoon heel rustig, maar ze schrok wel door de botte reactie die Aloë tegen haar had gezegd. Aloë wacht! Als jij denkt dat ik je gedachten kan lezen, heb je het mis. Ik kan alleen via gedachten communiceren, thats it! Ze hoopte dat Aloë haar zou geloven want het was de waarheid. Een diepe zucht verliet haar mond en begon zich een beetje schuldig te voelen. Ze keek een beetje triest en wist niet meer wat ze nu moest gaan zeggen. Ze had nooit verwacht dat mensen zo bot zou kunnen zijn, ze voelde zich nu even niet lekker in der vel. Even keek ze op toen ze Lianna hoorde en dat klaarde haar wel een beetje op, maar niet helemaal. Euhmm, ja dat kan ik. Ze glimlachte zwakjes naar het meisje en wist nog steeds niet zeker of ze haar wel kon vertrouwen. Wat ze wel zeker wist Aloë was niet te vertrouwen. Alleen dit was niet de enige gave die Christina bezat, ze kon ook dingen doen met de natuur en de gedachten van zowel mens als dier manipuleren. Alleen wist ze zeker dat ze dat beter voor zich zelf kon houden.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lianna Agron

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 50
Registratiedatum : 09-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   zo maa 17, 2013 7:12 am

Toen Christina weer via haar gedachten communiceerde ging Lianna onbewust met haar hand naar haar hoofd als om het tegen te houden. Omdat ze schrik had Christina daar mee te kwetsen, deed ze snel alsof ze het haar uit haar ogen wreef. "Euhmm, Christina, nu niet om je de les te lezen, maar misschien kan je beter gewoon met mensen praten, zeker voor je ze goed kent, want eerlijk gezegd is dat 'stemmen in je hoofd hebben' nogal... " ze zocht even naar het gepaste woord, "eng... voor ons." zei Lianna eerlijk, die haar neiging om ook van het meisje weg te lopen onderdrukte om zowel haar als Luke niet alleen te laten zoals de meeste mensen. Lianna wist nog hoe eenzaam en achterlopend zij zich had gevoeld toen ze uit haar coma ontwaakte en ze had zichzelf beloofd iemand anders dat nooit te laten meemaken, al had ze toen niet geweten in wat voor moeilijke en vreemde toestand ze die belofte moest houden.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Christina

avatar

Aantal berichten : 20
Ervaring : 12
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   zo maa 17, 2013 7:24 am

Christina begon zich weer een beetje schuldig te voelen, maar ze voelde gewoon erg op haar gemak als ze via gedachten met mensen communiceerde. Als ze echt zou praten, voelde ze helemaal niet op de gemak. ooh! Sorry, het is gewoon. Ik voel me erg om me gemak als ik via gedachten praat, helemaal als ik mensen niet ken. Maar euhmm, ik wil het best proberen om gewoon te praten, probleem is. Ik vind het dan moeilijk om uit mijn woorden te komen als ik echt zou praten sprak ze nog eenmaal tegen Lianna via haar gedachten. Ze schraapte even haar keel en probeerde iets te zeggen uit de mond, maar het kwam er even niet snel eruit.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   zo maa 17, 2013 9:16 pm

Een beetje verbaasd keek Luke naar de zak nootjes die Aloë aan hem gaf, voor hij vervolgens wegliep. Daarna keek hij naar Christina en Lianna die tegen elkaar aan het praten waren. Of nou ja, Lianna sprak en Christina was zeer waarschijnlijk via gedachten aan het communiceren. Ongemakkelijk nam Luke nog maar een paar nootjes om zichzelf een houding te geven, maar echt iets te vertellen had hij niet.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lianna Agron

avatar

Aantal berichten : 51
Ervaring : 50
Registratiedatum : 09-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   zo maa 17, 2013 9:58 pm

Lianna raapte al haar moed bijeen om nog een poging te doen Christina te overtuigen. Ze had het geprobeerd, maar was er net niet toe gekomen ook echt te spreken en Lianna had een beetje schrik dat ze het nu zou opgeven. Bovendien zag ze duidelijk dat Luke zich nogal buitengesloten voelde. "Je kan het Christina, ik geloof in je. En als je het niet voor mij of de andere stedelingen wil doen, doe het dan voor jezelf en de andere slachtoffers." zei ze waarna ze geduldig wachtte tot Christina klaar zou zijn om het te proberen. In de mensenmassa achter de slachtoffers zag Lianna twee mannen die aan het discussiëren waren en naar hun groepje aan het wijzen waren. Uit hun gebaren kon Lianna opmaken dat ze zich afvroegen of ze haar moesten komen beschermen. Lianna slaakte een zucht om de vooroordelen van de mensen, maar omdat het op zijn minst goed bedoeld was tegenover haar liet ze het bij een opgestoken duim in hun richting om te tonen dat alles oké was.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Christina

avatar

Aantal berichten : 20
Ervaring : 12
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   zo maa 17, 2013 11:14 pm

Christina beet op haar lip, ze probeerde iets te zeggen. Alleen telkens als ze iets wou gaan zeggen? Dan kon ze het niet, iets weerhield haar daarvan. Ze schudde langzaam haar. Sorry Lianna, ik kan het niet. Ik ben er nog niet klaar voor Ze zuchtte erg diep en staade toen naar de grond. Ze kon het gewoon niet, ze durfde het gewoon niet aan. Heel langzaam keek ze naar Luke en zag dat er wat was. Ze beet weer op haar lip en wist nu even niet wat ze moest doen? Moest ze hier nu blijven of gewoon weggaan? Het leek wel alsof er iets met Luke was. Kon het zijn dat hij zich buitengesloten begon te voelen? Als dat dit het geval was dan was dit wel haar schuld.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luke

avatar

Aantal berichten : 18
Ervaring : 26
Registratiedatum : 08-03-13

BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   ma maa 18, 2013 3:32 am

Een beetje in zichzelf gekeerd begon Luke wat meer om zich heen te kijken. Ook hij had de dorpelingen gezien die hem en Christina goed in het oog hielden en de opgestoken duim van Lianna was hem ook niet ontgaan. "Ze zijn bang he?" zei hij zachtjes terwijl hij Lianna aankeek. Luke begreep goed dat ze bang waren, hij was immers in het begin ook bang geweest voor zichzelf, hoewel dat waarschijnlijk om andere reden was geweest. Het was beangstigend om wakker te worden als een 18 jarige en niet te weten hoe je je moet gedragen.

~

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Het stadsplein   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Het stadsplein
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Het RPG :: Amon-
Ga naar: